• Nu besteld = binnen 3 werkdagen in huis
 • Gratis verzending vanaf €60
 • Woon je dichtbij? Afhalen is mogelijk
 • Nu besteld = binnen 3 werkdagen in huis
 • Gratis verzending vanaf €60
 • Woon je dichtbij? Afhalen is mogelijk

Kleurrijk wonen: zo creëer je een bohemian interieur in de lente van 2023

Welkom lente van 2023! Eindelijk mogen we weer gaan genieten van de warmere dagen, de bloeiende bloemen en de kleurrijke natuur. Maar waarom zouden we deze vrolijke en levendige energie niet in ons interieur brengen? De bohemian levensstijl biedt de perfecte oplossing om jouw huis deze lente om te toveren in een warm en creatief paradijs.

Over de bohemian levensstijl en de lente

De bohemian levensstijl is een combinatie van verschillende stijlen, waaronder vintage en hippie en staat voor persoonlijkheid, vrijheid en creativiteit. Het mixen en matchen van verschillende kleuren, patronen en texturen zorgt voor een unieke en ongedwongen sfeer waarin je je helemaal thuis voelt. En wie wil dat nu niet?

De bohemian levensstijl en de lente hebben veel gemeen. Beide staan voor vernieuwing, creativiteit en vrijheid. De bohemian stijl past perfect bij de vrolijke en kleurrijke energie van de lente. De lente is een tijd van bloei en groei, waarin de natuur ontwaakt en we ons kunnen laten inspireren door de kleuren en texturen om ons heen. Net zoals de bohemian levensstijl draait het om het mixen en matchen van verschillende stijlen en patronen, kunnen we in de lente experimenteren met nieuwe kleuren en materialen in ons interieur en onze garderobe. Wat de lente zo leuk maakt is dat we ons kunnen laten inspireren door de frisse energie en de natuur om ons heen, en zo onze creativiteit de vrije loop kunnen laten.

Natuurlijke materialen en kleurrijke stoffen

In een bohemian interieur zijn natuurlijke materialen zoals hout en riet en kleurrijke stoffen zoals kussens en tapijten onmisbaar. Deze elementen brengen een warme en uitnodigende sfeer in huis. Accessoires zoals planten, dromenvangers en kaarsen maken het geheel af. En in de lente is het extra leuk om met deze elementen te werken, omdat de natuur dan tot leven komt en er meer kleur en licht is. Vergeet niet dat vrijheid een belangrijk aspect is van de bohemian levensstijl. Alles is mogelijk en er zijn weinig regels!

Benieuwd naar de voordelen van planten in je interieur? Lees ons blog over waarom planten in je huis een echte must-have zijn!

Maak van je huis een bohemian paradijs met vintage accessoires

Wil je de lente ook in huis halen met een bohemian sfeer? Gan dan op zoek naar natuurlijke materialen en kleurrijke stoffen om een warme en uitnodigende sfeer te creëren. Voeg hier vintage accessoires aan toe die je kunt vinden op rommelmarkten of in kringloopwinkels en maak zelf decoraties of macramé wandhangers om het geheel af te maken (of koop ze natuurlijk bij ons als je daar geen zin in hebt). Laat je creativiteit de vrije loop en maak van jouw huis een plek waar je jezelf kunt zijn.

Tips om de bohemian lente toe te passen in je interieur én garderobe

De lente is de perfecte tijd om de bohemian levensstijl te omarmen en je huis om te toveren in een bohemian paradijs. Maar hoe breng je de bohemian lente nou precies in je interieur? Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

 • Voeg persoonlijke elementen toe aan je interieur zoals foto’s, souvenirs en kunstwerken om een persoonlijke touch te creëren.
 • Breng meer planten in huis en kies voor een mix van verschillende planten in verschillende maten en stijlen.
 • Mix en match verschillende stijlen, patronen en texturen met elkaar om te experimenteren en een creatieve sfeer te creëren.
 • Experimenteer met verschillende geuren. Gebruik bijvoorbeeld geurkaarsen, wierook of etherische oliën waardoor jij helemaal in de lentestemming komt.
 • Vergeet niet om je buitenruimte te decoreren in dezelfde bohemian stijl als je interieur. Voeg een paar buitenplanten toe en maak een gezellige zithoek met zachte kussens en een kleurrijk tapijt.
 • Vergeet niet om ook je garderobe aan te passen aan de bohemian stijl, met verschillende kleuren en stoffen en persoonlijke accessoires zoals hoeden en sieraden. Zo geniet je niet alleen van de lente buiten, maar ook binnenshuis.

De lente brengt niet alleen bloemen en kleurrijke landschappen met zich mee, maar ook een gevoel van vernieuwing en verfrissing. Het is de perfecte tijd om deze energie in je huis te brengen en de bohemian levensstijl te omarmen. Dus ga lekker aan de slag en ontdek al onze producten waarmee je een mooie en persoonlijke omgeving kunt creëren in je huis met een bohemian touch!