• Nu besteld = binnen 3 werkdagen in huis
 • Gratis verzending vanaf €60
 • Woon je dichtbij? Afhalen is mogelijk
 • Nu besteld = binnen 3 werkdagen in huis
 • Gratis verzending vanaf €60
 • Woon je dichtbij? Afhalen is mogelijk

Ontdek de kracht van feng shui in je woonkamer met deze tips

Wil je jouw woonkamer graag een harmonieuze en rustgevende uitstraling geven? Dan is feng shui misschien een interessante optie voor je!

Feng shui is een oude Chinese leer die draait om het stimuleren van een gebalanceerde energiestroom in een ruimte, ook wel qi genoemd. Dit kan worden bereikt door de inrichting en indeling van de ruimte aan te passen, gebruik te maken van kleuren die passen bij de gewenste sfeer, natuurlijke elementen toe te voegen en meubels op de juiste manier te plaatsen.

In dit blog geven we je tips over hoe je feng shui kunt toepassen in je woonkamer.

Principes van feng shui voor je woonkamer

Er zijn verschillende basisprincipes van feng shui die kunnen worden toegepast om een positieve energie in een ruimte te stimuleren en deze principes hebben veel overeenkomsten met de bohemian woonstijl. Het eerste principe van feng shui is het creëren van een gebalanceerde energiestroom. Dit houdt in dat er geen obstakels of blokkades mogen zijn in de ruimte die de energiestroom verstoren. Dit kan worden bereikt door een logische indeling van de meubels en accessoires in de ruimte en door het vermijden van rommel en overbodige spullen.

Een ander belangrijk principe van feng shui is het gebruik van kleur. Kleuren hebben namelijk een grote invloed op onze stemming en emoties en kunnen ook de energiestroom in een ruimte beïnvloeden. Zo wordt bijvoorbeeld blauw geassocieerd met rust en ontspanning, terwijl geel wordt geassocieerd met welvaart en geluk.

Nog een belangrijk aspect van feng shui is het gebruik van natuurlijke materialen. Hierbij wordt aangenomen dat het integreren van natuurlijke elementen in een ruimte kan helpen om de energie te bevorderen. Dit kan worden bereikt door het gebruik van planten, stenen, water en hout in de inrichting van een ruimte.

Feng shui en de bohemian woonstijl

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn er veel overeenkomsten met de bohemian woonstijl waarbij ook gestreefd wordt naar een harmonieuze leefomgeving en het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren. Bovendien is er in deze woonstijl vaak veel aandacht voor spiritualiteit en bewustzijn, wat ook aansluit bij de principes van feng shui. Beide stijlen streven naar een dieper begrip van de energieën om ons heen en hoe deze ons leven en welzijn kunnen beïnvloeden.

Levensboom als krachtig symbool van groei, genezing en stabiliteit

Een levensboom in feng shui vertegenwoordigt de natuurlijke elementen van hout en aarde, die staan voor groei, stabiliteit en ondersteuning.

Het legt de verbinding tussen de fysieke wereld en de spirituele wereld en kan helpen om een gevoel van balans en positiviteit aan te trekken. Daarnaast kan het ook helpen om stress te verminderen, een gevoel van rust te creëren en de sfeer in je woonkamer verbeteren.

Volgens de principes van feng shui houdt de plek waar je de levensboom neerhangt verband met de uitwerking. Zo zou het gunstig zijn om hem in het oosten van de kamer te plaatsen om je gezondheid te bevorderen en in het noorden om je carrière en levenspad te ondersteunen.

Bekijk onze prachtige 1 meter lange macramé levensboom wandhanger in de webshop.

Tips voor feng shui in je woonkamer

Als je feng shui wilt toepassen in je woonkamer, zijn hier enkele tips om mee te beginnen:

 • Creëer een open en uitnodigende ruimte: een woonkamer moet een uitnodigende sfeer hebben, zodat gasten zich welkom voelen. Creëer een open ruimte waarin de energie vrij kan stromen. Dit kan worden bereikt door meubels niet tegen de muur te plaatsen en voldoende ruimte te creëren voor de energie om te bewegen.
 • Breng de natuur naar binnen: natuurlijke elementen spelen een belangrijke rol. Integreer natuurlijke materialen en kleuren in de inrichting van je woonkamer, zoals planten, hout, steen en water. Dit kan bijvoorbeeld worden bereikt door het toevoegen van een vijver, fontein of aquarium.
 • Plaats meubels op de juiste manier: het plaatsen van meubels op de juiste manier is heel belangrijk voor een goede energiestroom. Zorg ervoor dat meubels niet in de weg staan van deuren en ramen en dat ze een gevoel van harmonie en evenwicht creëren. Plaats bijvoorbeeld een bank diagonaal tegenover de deur om de energie te laten stromen.
 • Maak gebruik van kleur: kies kleuren die passen bij de gewenste sfeer van de ruimte. Gebruik bijvoorbeeld aardetinten zoals beige, bruin en groen om een gevoel van rust en ontspanning te creëren en vermijd felle en schreeuwerige kleuren die te veel energie kunnen veroorzaken.
 • Zorg voor voldoende verlichting: verlichting is een belangrijk aspect. Zorg voor voldoende verlichting in de ruimte om de energie te versterken. Gebruik bijvoorbeeld natuurlijk licht en verlichting die kan worden gedimd om een ontspannen sfeer te creëren.
 • Houd de ruimte opgeruimd: een opgeruimde en georganiseerde ruimte is essentieel voor een fijne inrichting. Zorg ervoor dat de woonkamer schoon en opgeruimd is om de energie vrij te laten stromen. Haal overbodige spullen weg en zorg voor voldoende opslagruimte om de ruimte netjes te houden.

Welzijn en harmonie

Kortom: de bohemian woonstijl en feng shui delen veel gemeenschappelijke principes en bieden beide een benadering van inrichting en levensstijl die gericht is op het bevorderen van welzijn en harmonie. Door deze principes te combineren kan een ruimte worden gecreëerd die niet alleen mooi en uitnodigend is, maar ook een positieve invloed heeft op onze fysieke en mentale gezondheid.

Dus, waar wacht je nog op? Ga aan de slag met het toepassen van feng shui principes in je bohemian woonstijl en geniet van de vele voordelen die een harmonieuze en rustgevende woonomgeving te bieden heeft!

Ontdek ons merk CLAET voor keramieken vazen in aardetinten en organische vormen die kunnen helpen bij het creëren van een gevoel van evenwicht en harmonie.