• Nu besteld = binnen 3 werkdagen in huis
  • Gratis verzending vanaf €60
  • Woon je dichtbij? Afhalen is mogelijk
  • Nu besteld = binnen 3 werkdagen in huis
  • Gratis verzending vanaf €60
  • Woon je dichtbij? Afhalen is mogelijk

Bohemian woonstijl: wat is het en hoe pas je het toe?

Ben je op zoek naar een manier om je persoonlijkheid en individualiteit te laten spreken in je interieur? Dan is de bohemian woonstijl wellicht iets voor jou!

De betekenis van de bohemian woonstijl

De bohemian woonstijl, ook wel afgekort als boho, wordt gekenmerkt door een mix van verschillende kleuren, texturen en patronen uit verschillende culturen en tijdperken. Zo is deze stijl ontstaan in de jaren ‘60 en ‘70 van de vorige eeuw. Een tijd waarin veel mensen meer waarde gingen hechten aan individualisme en vrijheid. Dit werd geuit door middel van de bohemian woonstijl die draaide om het uitdrukken van je persoonlijkheid en individualiteit in je interieur en dit is nu nog steeds zo.

Kleuren en materialen

Binnen de boho woonstijl zie je vaak een combinatie van vintage meubels, handgemaakte items en decoraties uit allerlei verschillende landen en culturen. Alles kan en mag, zolang het bijdraagt aan jouw persoonlijke sfeer en uitstraling van het interieur. Een belangrijk element in de bohemian woonstijl is kleur, waarbij je vaak een combinatie ziet van fellere en neutralere kleuren. Het gebruik van materialen zoals jute, wol, riet, bamboe en planten spelen ook een belangrijke rol bij het bijdragen aan een natuurlijke en rustgevende uitstraling aan je interieur.

Het belang van handgemaakte items en textuur

Handgemaakte items passen ook goed bij de bohemian woonstijl, vanwege hun authenticiteit en persoonlijke uitstraling. Daarnaast speelt textuur een belangrijke rol. Zo zie je vaak een mix van verschillende texturen, zoals zachte plaids, macramé gewoven wandkleden, grof geweven kussens en houten meubels.

De sfeer van de bohemian woonstijl: ontspanning, vrijheid en individualiteit

Bij de bohemian woonstijl gaat het echter niet alleen om hoe je interieur eruitziet, maar des te meer om de sfeer die je kunt creëren. Het gaat erom dat je je persoonlijkheid kunt uiten in je interieur en een gevoel van ontspanning, vrijheid en individualiteit kunt creëren. Zodat jouw thuis een plek wordt waar je helemaal jezelf kunt zijn en kan opladen.

Hoe pas je de boho stijl toe in je interieur?

Hieronder vind je wat tips die je kunnen helpen om de bohemian woonstijl toe te passen in je interieur:

  1. Maak gebruik van een combinatie aan kleuren en patronen. Zo zorg je voor een persoonlijke sfeer in je interieur.
  2. Maak gebruik van natuurlijke materialen zoals wol, jute, riet, bamboe en planten. Deze materialen zorgen namelijk voor een natuurlijke en rustgevende sfeer.
  3. Kies voor handgemaakte items, vintage meubels en decoraties uit verschillende landen en culturen. Dit brengt persoonlijkheid aan in je interieur.
  4. Door het gebruik van verschillende texturen creëer je diepte en dimensie aan je interieur.

Ontdek de handgemaakte items van MYC HOME LINENS, Bali Lifestyle & ByBazz

Wil jij ook een unieke en persoonlijke sfeer creëren in jouw interieur? Check dan eens onze producten-pagina voor bohemian-geïnspireerde woonartikelen. Maak van jouw thuis een plek waar je helemaal jezelf kunt zijn, tot rust kunt komen en heerlijk kunt opladen. Ga aan de slag en creëer jouw eigen boho oase!